Η Ελευθερία Μπογδάνη είναι πτυχιούχος του τμήματος Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Παρακολούθησε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης στην «Ειδική Αγωγή» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ενώ παράλληλα απέκτησε και το δίπλωμα Β. Βρεφονηπιοκόμου για τυπικά και ειδικά βρέφη/νήπια με την πιστοποίηση του ΕΟΠΠΕΠ.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων (εκπαιδευτική παρέμβαση στο TEACCH: ‘’Βασικές αρχές και μέθοδοι της δομημένης διδασκαλίας για άτομα στο φάσμα του Αυτισμού’’, εκπαίδευση στη συγγραφή Κοινωνικών Ιστοριών, αξιολόγηση και αποκατάσταση Ειδικών Μαθησιακών Δυσκολιών, εκπαίδευση στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία κ.α.). Έχει εργαστεί στην πρώιμη παρέμβαση σε παιδικούς σταθμούς καθώς και στο πρόγραμμα παιδικής προστασίας και πρώιμης παρέμβασης  του ιδρύματος ” Παιδόπολη -Άγιος Ανδρέας”. Τα τελευταία 8χρόνια εργάζεται σε Κέντρο Διημέρευσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στα Νότια Προάστια διατηρώντας και γραφείο Ειδικής Διαπαιδαγώγησης και Συμβουλευτικής Γονέων στον Άλιμο.

Για πολλά χρόνια εργάστηκε με τυπικούς μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου της Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κάνοντας παράλληλα αξιολόγηση και αποκατάσταση σε μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες.

Επιπλέον είναι συγγραφέας του βιβλίου “Εικονογραφημένες Κοινωνικές Ιστορίες” για  Άτομα με Επικοινωνιακές Δυσκολίες που βρίσκονται στο Αυτιστικό Φάσμα.

ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑ/ Κλινική Γνωσιακή Συμπεριφορική Υπνοθεραπεύτρια

Έχει εκπαιδευτεί  στην  Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική Παιδιών/ Εφήβων/ Γονέων /Ενηλίκων   στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων καθώς και στο Κέντρο’’ Πρόληψης και Συμβουλευτικής’’. Συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Θεραπεία και στην Κλινική Ύπνωση .Από το Κέντρο Ψυχοθεραπείας και Μοντέρνας Ψυχοθεραπείας  κατέχει ΔΙΕΘΝΩΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΙΠΛΩΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΙΑΚΗ – ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ.

Έγκριτο μέλος στο Complementary and Natural Healthcare Council (CNHC) που αποτελεί τον επίσημο φορέα ρύθμισης του επαγγέλματος του κλινικού υπνοθεραπευτή στη Βρετανία (Professional Standards Authority).

Στον Άλιμο  διατηρεί γραφείο παρέχοντας ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες.